Huonekalujen kokoaminen

Vältä nämä yleiset virheet, kun kokoat huonekalut itse.

Huonekalujen kokoaminen on monelle hyvässä ja pahassa tuttu askare. Kasausoperaatio voi sujua mutkitta, mutta usein siinä menestyminen edellyttää pitkää pinnaa, huolellisuutta ja kestäviä perhe- ja kaverisuhteita. Mikäli ruuvimeisseli ja vasara eivät ole sinulle tuttuja työkaluja tai ohjeet vaikuttavat monimutkaisilta, suosittelemme aina kääntymään ammattilaisen puoleen. Donen ammattilaiset löydät täältä.

🪑

Mikäli päätät kasata uuden huonekalusi itse, vältä seuraavia yleisiä virheitä:

  1. Lue ohjeet kokonaan: Tämä kuulostaa lattealta ja ilmeiseltä, mutta ennen kuin aloitat lue ohjeet alusta loppuun kokonaiskuvan muodostamiseksi. Jos etenet ainoastaan kohdasta toiseen, etkä missään vaiheessa muodosta selkeää kokonaiskuvaa tulevista työvaiheista, altistat itsesi tekemään helppoja virheitä.
  2. Älä käytä voimaa: Pääsääntöisesti huonekalujen kokoaminen - kalusteiden siirtelyä ja nostelua lukuun ottamatta – ei edellytä voimaa. Jos esimerkiksi osat eivät osu kohdalleen tai kiinnitysmekanismi ei kierry paikalleen, yleensä jossain on menty vikaan. Ongelman ratkaisemiseen voima auttaa vain erittäin harvoin. Voimankäyttö johtaa herkästi osien rikkoutumiseen.
  3. Vältä pieniä virheitä: Tämä on helpommin sanottu kuin tehty, mutta vältä nimenomaan virheitä pieneltä vaikuttavissa työvaiheissa. Yleensä virheet ovat näennäisesti tosi pieniä, mutta niillä voi olla ratkaiseva merkitys myöhemmissä työvaiheissa.
  4. Ammattilaisen apu: Joskus yksinkertaiseltakin vaikuttava kasaus voi osoittautua odotettua haastavammaksi. Muista, että koskaan ei ole liian myöhäistä pyytää apua ammattilaiselta. Kaikki Donen ammattilaiset löydät täältä.

🪑

Donesta apua huonekalujen kokoamiseen

Donesta löydät apua huonekalujen kokoamiseen jopa samalle päivälle. Muista myös, että Donesta ostettu huonekalujen kokoaminen on lähtökohtaisesti kotitalousvähennyskelpoista. Löydät kaikki huonekalujen kokoajat helposti: https://doneapp.fi/huonekalujen-kokoaminen.